Microsoft duwt Edge browser door je strot

Auteur: , 4 Reacties
Microsoft Edge

Microsoft is trots op zijn nieuwste internetbrowser en je zult hem gebruiken ook. Een zoektocht naar een andere browser levert namelijk een pop-upje op..

Met de komst van Windows 10 was daar de Edge browser. Een geheel nieuwe internetbrowser die Internet Explorer volledig deed verbloemen. Nu is Windows 10 een democratisch bestuurssysteem en heb je volledig de keuze in welke apps of programma’s jij wilt hebben op je computer.

Toch heeft Microsoft het liefst dat je Edge blijft gebruiken in plaats van browsers als Chrome of Firefox. Amerikaanse media melden namelijk dat als je via Bing op zoek gaat naar een andere browser er een popup bovenin het beeld verschijnt met een aanbeveling van Microsoft die je vriendelijk doch dringend aanraadt om bij Edge te blijven. Klik je op Learn Why van de pop-up wordt je doorverwezen naar een marketingpagina van Microsoft Edge. Vooralsnog lijkt deze truc alleen toegepast te worden in de Verenigde Staten.

Melding bij Bing

Microsoft is niet het eerste bedrijf die zijn eigen product aanbeveelt bij de gebruiker. Google’s Chrome vraagt regelmatig bij gebruik of de browser niet ingesteld kan worden als standaard browser. Ook Firefox stelt deze vraag.

Als verdediging zegt Microsoft dat Edge speciaal ontwikkeld is voor Windows 10 en dat het dus niet meer dan logisch is dat het bedrijf met de pop-up melding komt. Welke browser je ook gebruikt, uiteindelijk gaat het vooral om je eigen persoonlijke ervaring.4 reacties

chrome.google.com –> installeren –> wilt u chrome als standaard browser gebruiken? –> ja

opgelost. Zo moeilijk is het toch niet. Ik heb geen seconde last van edge. Ik gebruik dan ook geen bing zoals de meeste mensen in tv series lijken te doen.
Beetje overdreven titel weer…
Geef ze eens ongelijk. Ze willen natuurlijk voorkomen dat het niet zal aanslaan en net zo’n flop als IE gaat worden.
@ffw88: Precies, Apple doet niet anders met Safari en daar hoor je NOOIT wat over …..
Gewoon geen Windows 10 installeren, toch? Dat “gratis” gaf me al zo’n onbehaaglijk gevoel..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).