Microsoft Edge is de opvolger van Internet Explorer

Auteur: , 8 Reacties
Microsoft-Edge

Vandaag deed Microsoft de opvolger van Internet Explorer officieel uit de doeken, dit is Microsoft Edge, voorheen bekend als Project Spartan.

Tijdens het Microsoft Build 2015 Event (waar er ook interessant nieuws was over iOS- en Android-apps) kregen we eindelijk de uiteindelijke versie van Project Spartan te zien, de gloednieuwe browser voor Windows 10 die het stokje over moet nemen van Internet Explorer. Dat betekent overigens niet dat Internet Explorer niet meer beschikbaar is met de komst van Windows 10.

Minimalistisch en efficiënt
Microsoft Edge moet minimalistisch zijn, maar zit tegelijkertijd vol met nieuwe functies om het voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken om snel en efficiënt te surfen op het web. Tijdens de presentatie kregen we ook een aantal nieuwe functies te zien van de browser.

Zo kunnen extensies van Chrome en Firefox gemakkelijk overgezet worden naar Edge, en krijg je een preview van de pagina als je over het tabblad gaat met je muis. We schreven al eerder over Microsoft Edge (destijds nog Project Spartan), dat je hier en hier kunt lezen. Bekijk hieronder een nieuwe video van de browser van Windows 10.

UPDATE: de nieuwe Edge browser krijgt als logo een blauwe ‘e’, een variant op het bekende logo van Internet Explorer. Dat kunnen we afleiden uit een tweet van Kyle Pflug, die onderdeel is van het ontwikkelteam van Microsoft Edge.8 reacties

Waarom heeft Microsoft altijd toffe codenamen om vervolgens met zaaddodende marktnamen te komen? Wie herinnert zich nog Project Natal?
@AutomotiveDesigner: mwah… ik vond het uiteindelijke ‘Kinect’ toch ook wel wat hebben hoor. Als ben ik het eens dat de ‘Spartan‘ een stuk cooler klinkt dan ‘Edge‘. En daarmee zijn ook grappen als ‘één stap te ver‘ of ‘over the Edge‘ vooral ook wel heel snel gemaakt.
@RRRobert: lol, maar Spartan begint niet met een E, Edge wel. Dus nu kunnen ze het logo hergebruiken;)
@AutomotiveDesigner: Edge heeft meerdere betekenissen. Het grote voordeel is dat ze de ‘E’ weer kunnen gebruiken iets waarmee iedereen die internet explorer gebruikt bekend is.
via Android app
Belangrijker is de vraag… Chromecast ondersteuning??
Ik wist dat ik inspirerend was, maar niet dat ik zo inspirerend was dat Microsoft hun browser naar mij vernoemt!
Ze doen maar, maar het duurt nog minstens vijf jaar van goeie kritieken tegen dat ik er mij aan waag…
De getoonde filmpjes zijn veelbelovend, maar ik heb vertrouwen… Internet Explorer werkt op mijn telefoon perfect, dus moet het met Project Spartan, ofwel Edge zeker goedkomen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).