Microsoft gaat vol cross-platform met Switch, Android en iOS

Lekker bezig
Microsoft heeft ambitieuze plannen voor Xbox Live.

Microsoft heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze op àlle platformen beschikbaar willen zijn. Uiteraard zit Sony’s PlayStation daar niet bij, maar Xbox Live komt naar zo’n beetje ieder ander denkbaar platform.

Dat ontdekt WindowsCentral op basis van het schema voor de aankomende Game Developers Conference van eind maart. Microsoft combineert natuurlijk al langer hun Xbox-platform met Windows-content en vooral Minecraft is tot nu toe een grote jongen op het gebied van cross-platform ondersteuning. Bill Gates’ bedrijf gaat binnenkort waarschijnlijk een aantal stappen verder.

Het idee achter Microsoft’s cross-platform ambities is een overkoepelend ecosysteem ontwikkelen voor gamers op de Xbox, PC, Nintendo Switch en Android en iOS. Xbox Live achievements, sociale mogelijkheden en multiplayer worden in de toekomst in games voor mobiele apparaten en de Switch gebakken zodat iedereen kan genieten van de functies van Xbox Live.

Het software-bedrijf heeft overigens grootste plannen met het cross-platform-idee, want het meldt dat er op het moment 400 miljoen apparaten met de Xbox Live-software draaien, maar dat dat aantal omhoog moet naar maar liefst 2 miljard toestellen. Of terwijl, zo’n kwart van de wereldbevolking zou Xbox Live moeten gaan gebruiken. Dat is wel erg… ambitieus. En weten jullie nog wat er met het laatste ambitieuze idee van Microsoft gebeurde?

Lees ook: Microsoft lanceert abonnement voor Xbox-games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *