Microsoft: gedwongen update naar Windows 10 was ‘foutje’

Windows 10 upgrade
Voorlopig het laatste Microsoft-nieuws, beloofd: het bedrijf heeft laten weten dat de gedwongen installatie van Windows 10 een foutje is geweest.

Dat staat te lezen in een statement aan Venturebeat. De afgelopen dagen werden sommige gebruikers van Windows 7 en 8.1 gedwongen om een update uit te voeren naar Windows 10. Microsoft zegt nu daar mee te zullen stoppen.

Volgens Microsoft was het nooit de bedoeling gebruikers te verplichten tot de upgrade. De ‘fout’ zat in een recente update voor Windows 8.1 en Windows 7. Daarin werd de upgrade naar Windows 10 ‘onbedoeld aangemerkt’ als gedwongen update, zodat er onder meer een countdown naar het moment van opnieuw opstarten verscheen. Inmiddels zijn er maatregelen getroffen: Windows 10 verschijnt niet meer in Windows Update bij gebruikers die de nieuwe OS niet hebben gereserveerd. Gebruikers die dit wel deden blijven Windows 10 voorbij zien komen, maar alleen als een vrijwillige update.

Hoeveel mensen er op deze manier daadwerkelijk tegen hun zin Windows 10 op hun PC hebben gekregen is niet bekend. Sowieso hebben gebruikers een maand lang de tijd om terug te schakelen naar hun vorige Windows-versie, dat kan via de Herstelopties in de nieuwe OS.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *