Microsoft geeft Start-knop nieuwe functie

Enorme hand niet inbegrepen
De eerste reclame voor Windows 8.1 is een feit. En meteen dropt Microsoft dat de Start-knop nu een nieuwe functie heeft.

Al eerder schreven we over Startknop 2.0, maar tot die tijd hadden wij het nog niet in werking gezien. Microsoft heeft nu een reclame gemaakt voor hun nieuwe besturingsssyteem waarin wij kunnen zien dat de knop weer terug is, en nieuwe functies heeft.

Met de knop kan je snel en simpel switchen tussen de traditionele interface en Windows’ nieuwe Metro-interface. In weze geeft de knop dus nog steeds snelle toegang tot je programma’s en documenten zonder dat op te hoeven zoeken op de harde schijf, zei het alleen op een geheel nieuwe manier. Startknop 1.0 gaf een klein pop-up schermpje, maar zijn opvolger kiest er dus voor om het hele scherm te gebruiken.

Daarbij is de Metro-interface, volgens de reclame, makkelijk aanpasbaar. Makkelijker dan handmatig mappen te gaan zitten maken in het Start-menu in ieder geval. Zelf proberen? Windows 8.1 kan je hier als beta downloaden, anders even wachten tot 18 oktober als het systeem zijn officiële introductie heeft.

Nog geen reacties

  1. Hier verwende consumenten; i.p.v. de startknop laten verschijnen zodra je met de muis in de buurt komt staat hij nu fixed in je scherm. Zeikerds. Ik denk dat MS zo gedacht heeft 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *