Microsoft geeft toe: we hebben teveel tablets laten maken

Wat hij zegt
Kan iemand een product van Microsoft noemen dat nog wel succesvol is?

Het gerucht ging al rond, Microsoft zou met 6 miljoen onverkochte Surface RT-tablets in de maag zitten. vandaar die prijsdaling, wellicht dat mensen ze dan gaan kopen? Maar nee, het is kansloos. Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft het inmiddels ook toegegeven: het bedrijf heeft teveel exemplaren van de Surface RT gemaakt. Oh, en de Windows-verkopen vallen ook tegen. Goh, wie had dat verwacht?

Enfin, terug naar die tablet. In totaal heeft Microsoft maar liefst 900 miljoen dollar moeten afschrijven op de Surface RT-tablet. Ballmer bevestigde dat Microsoft momenteel een nieuwe Surface aan het testen is en dat daar ‘logische verbeteringen’ in zitten. Waarschijnlijk zullen de specificaties en mogelijk het scherm worden verbeterd. Tevens gaan er geruchten over het gebruik van de Qualcomm Snapdragon 800-chip. (via theverge.com)

Nog geen reacties

   • @Vincent: Jep het valt tegen, maar dat neemt niet weg dat 95% van alle computers windows draait, of het op dit moment goed of slecht gaat doet niet af aan het feit dat windows een succesvol product is. De reden dat windows verkopen tegen vallen is omdat mensen geen windows 8 willen, en lekker bij windows 7 blijven hangen. (dus ook windows)
    Een ander reden is dat de vooruitgang in computer snelheid niet enorm is geweest de afgelopen 3 jaar. Een computer van 4 jaar oud is meer dan voldoende om op te facebooken, een filmpje te kijken etc, de markt is dus verzadigd geraakt en er is een nieuwe impuls nodig.
    Windows 8.1 en het goedkoper worden van touchscreen laptops/tablets gaat naar mijn inschatting een hoop verschil maken.
    De 3e reden is de slechte economie. Waarom zou je een nieuwe laptop kopen als je oude snel genoeg is en je er toch geen geld voor hebt?

    • @MrSkyline: klopt, maar naast die oorzaken (verzadiging, crisis) zijn er andere merken die op dit moment dus wel succesvol zijn in diezelfde markt. Ik gebruik zowel Apple als Microsoft en heb geen duidelijke voorkeur, maar ik krijg toch echt het idee dat er serieus iets fout zit bij MS als je na al die jaren geen enkel nieuw succesvol product hebt kunnen lanceren. De Xbox is misschien een uitzondering, maar ook dat gaat nu de verkeerde kant op..

     • @Vincent: apple boekt tegenvallende tablet verkopen ivm marktverzadiging, Verder ken ik geen andere merken die wel goede resultaten boeken met hun laptop/desktop besturingssysteem… Apple heeft een minimaal marktaandeel, osx 10.8 heeft zelfs een veel kleiner marktaandeel dan windows 8. Overigens vind ik persoonlijk windows 8 een prima OS, 8.1 zelfs nog beter. Er word een hoop tegen geschopt, maar dat is hoofdzakelijk door mensen die er nog nooit mee hebben gewerkt. (en met werken bedoel ik niet 2 min tegen een demosysteem bij de mediamarkt aanschoppen omdat men niet snapt hoe windows 8 werkt, als je een compleet onervaren persoon voor een willekeurig desktop besturingssysteem zet dan snapt deze het ook niet)
      Verder heeft de xbox one in amerika nog altijd een groter preorder aandeel dan de ps4, ik heb zelf de voorkeur voor de ps4, maargoed het ligt er helemaal aan wat MS er mee doet. Als ze de championsleague op de zelfde manier implementeren zoals ze dat met de NBA of NFL doen dan heeft straks iedere voetbalfan een xbox one thuis staan.
      Maargoed er blijven altijd mensen tegen microsoft schoppen omdat het de grootste speler is, maar dat moeten ze zelf weten. Ik ben tevreden met windows 8.1.

     • @MrSkyline: die marktverzadiging komt grotendeels door hun eigen verkoop van iPads, dat is bij Microsoft wel anders. Ze vele producten die allemaal nog erg veel gebruikt worden (Windows, Office, etc), maar feit is wel dat het gebruik daalt. Ik heb verder niks tegen MS, maar vraag me wel hardop af welk succesvol product ze nog hebben (of afgelopen jaren hebben gelanceerd). Met succesvol bedoel ik stijgende verkopen. En die vraag wordt trouwens al een tijdje gesteld, maar het duurt nu toch wel erg lang..

 1. Tja, best duur, gedonder over hoeveelheid opslag en ik heb al 3 tablets. En in elektronica winkels moest je als het ware zoeken naar een MS tablet. Kortom: weinig reden om een ipad met pensioen te sturen, want dat doe ik alleen als je het gevoel hebt er op vooruit te gaan. Let wel: het gevoel hè, vaak is de upgrade sowieso niet de moeit waard achteraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *