Microsoft: “Google deelt jouw info met app bouwers”

Don't get Scroogled
Microsoft heeft weer een stok gevonden om Google mee te slaan. Ditmaal gaat het om het feit dat Google informatie van mensen die apps kopen in de Play Store zou doorspelen aan de bouwers van die apps. Het zou dan gaan om e-mailadressen, namen en waar mensen (ongeveer) wonen.

Onder de naam ‘Scroogled‘ is Microsoft al enige tijd bezig om via reclamecampagnes en video’s (vermeende) misstanden bij Google aan de kaak te stellen.

Hun nieuwste campagne richt zich op het feit dat mensen die een app kopen in de Play Store zonder dat ze daar erg in hebben hun naam, e-mailadres en gebied waar ze wonen delen met die ontwikkelaar. Als je apps koopt van betrouwbare ontwikkelaars hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn, maar het kan voor problemen zorgen.

Uiteraard ligt de boel iets genuanceerder dan Microsoft ons wil doen geloven. Zo is dit alleen van toepassing op apps waar je voor moet betalen, bij gratis apps is dit niet het geval. Het feit dat er een (globale) locatie van de koper bekend wordt gemaakt heeft te maken met het feit dat app verkopers zelf lokale belastingen etc moeten betalen. Ze moeten dan dus wel weten waar (in welk land/welke staat) een koper woont.

Het komt misschien een beetje kinderachtig over van Microsoft, maar aan de andere kant is het nooit verkeerd om scherp te blijven.

[gv data=”A8yZ5O96TtM”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Allemaal overdereven, maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Ben jarenlang Google/Android gebruiker geweest maar ik heb google behoorlijk zien veranderen. In negatieve zin wel te verstaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *