Microsoft helpt Nokia revolutie op weg

Auteur: , Geen reacties
Nokia updates

Maar of het van harte gaat...

De samenwerking tussen Microsoft en Nokia is allerminst prettig verlopen. Via Nokia moest Windows Mobile het besturingssysteem worden dat de strijd aanging met iOS en Android. Inmiddels weten we dat het gevecht kansloos was en de wegen van Microsoft en Nokia zijn gescheiden. Toch helpt eerstgenoemde de revolutie van Nokia op weg.

Volgens EUIPO heeft Microsoft Mobile Oy namelijk 500 design patenten getransfereerd naar HMD Global, de nieuwe eigenaar van de merknaam Nokia. Het bedrijf dat onder leiding staat van enkele oud-topmannen van Nokia, krijgt op deze manier nog meer stootkracht om de concurrentie te verslaan.

Misschien wel het meest belangrijke patentrecht is de Lumia Camera UI, die vaak wordt gezien als een van de meest intuïtieve camera applicaties voor smartphones ooit. Met name de thumbnail en het handmatig instellen van camera-instellingen wordt vaak geprezen.

Features zoals PureView, ClearBlack en PureMotion staan wel nog op de naam van Microsoft Mobile, dat op dit moment 200 design patenten over heeft. Het is te hopen voor Nokia-gebruikers dat HMD Global besluit om ook echt aan het werk te gaan met deze patenten, om zich zo te onderscheiden van de concurrentie.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).