Microsoft: illegale software gewist bij gevaar voor gebruiker

Microsoft: illegale software gewist bij gevaar voor gebruiker
We weten inmiddels dat Microsoft zomaar illegale software van je Windows 10-pc mag wissen, maar wanneer komt de techgigant eigenlijk in actie?

In de algemene voorwaarden geven Windows 10-gebruikers nadrukkelijk toestemming om gedownloade software of games te verwijderen. Dat klinkt schokkend, maar is het volgens Microsoft niet. Dit was volgens een woordvoerder namelijk altijd al zo. Het is echter nu pas zo ver dat de passage in de voorwaarden is opgevallen.

Ik weet eerlijk gezegd niet wat er kwalijker is: dat Microsoft zichzelf deze vrijheid geeft óf dat we er nu pas achter komen hoeveel macht het bedrijf eigenlijk heeft. “We grijpen pas in als we denken dat jouw veiligheid in gevaar komt”, liet Microsoft weten in een reactie aan VentureBeat. “Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan malware of frauduleuze programma’s. We vinden het namelijk belangrijk dat onze gebruikers beschermd zijn tegen de risico’s van illegale software.”

3 reacties

    • @ffw88: Of het is juist reden om je enorme zorgen te maken. Als iets al belangrijk als dit decennialang gewoon verzwegen is kun je je afvragen wat Microsoft nog meer kan zonder dat wij er weet van hebben..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *