Microsoft kondigt nieuw ergonomisch toetsenbord aan

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop
Een toetsenbord lijkt zoiets triviaals als je deze maar sporadisch gebruikt. Als je op een toets drukt, krijg je een letter. Waarom zou je dan nog geld uitgeven om iets te kopen wat precies hetzelfde doet?

Voor mensen die heel veel typen kan een goed toetsenbord zomaar het verschil uitmaken na een half jaar met RSI thuis zitten, of zonder problemen jarenlang lappen tekst produceren. Net zoals een goede stoel voor vrachtwagenchauffeurs is een goed toetsenbord voor veeltiepers cruciaal.

Microsoft is een van de weinige fabrikanten die dit serieus neemt. Sinds 1994 maken zij ergonomische randapparatuur waaronder een in tweeën gedeeld toetsenbord. Nu hebben zij de nieuwste telgen in deze zogenaamde Sculpt-line aangekondigd; een toetsenbord en muis bedoeld voor veelgebruikers.

Buiten de overduidelijke verschillen met een ‘normaal’ toetsenbord is de rand van een zacht materiaal gemaakt om je polsen te ondersteunen en liggen de toesen wat dieper om je vingers een betere kromme te laten maken.

Het toetsenbord is (uiteraard) geoptimaliseerd voor Windows 8, met hotkeys voor specifieke taken binnen het OS. In Amerika kost een set met muis, los numeriek gedeelte en USB ontvanger 130 dollar, het is nog niet bekend of en wanneer deze naar Nederlandse winkels komt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *