Verrassing! Microsoft maakt ook de Surface Pro goedkoper

Microsoft maakt nu ook de Surface Pro goedkoper
Als we maar lang genoeg wachten begint Microsoft straks wellicht met geld toegeven bij Surface-tablets.

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, gaf het onlangs al toe: we zitten met zo’n 6 miljoen onverkochte Surface’s in onze maag, en dat zijn er iets teveel. De Surface RT – met een uitgeklede versie van Windows 8 en een ARM-processor – werd daarom onlangs al 150 euro goedkoper om zo de verkoop een meer dan welkome boost te geven.

Nu, ruim een jaar na zijn aankondiging, wordt ook de op een Intel-processor draaiende Surface Pro in prijs verlaagd. In de VS mept men alvast 100 dollar van de prijs. Daardoor kosten ze nu 799 (64 GB) en 899 (128 GB) dollar. Wanneer de Nederlandse Surface Pro-prijzen van 886 en 986 euro naar beneden gaan is nog niet bekend, maar dat zal ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten.

Stel dat ‘ie hier gewoon 100 tot 150 euro goedkoper zou worden, wellicht wordt het dan echt een goed alternatief voor bestaande mini-laptops. Want met zo’n vernuftig hoesjetoetsenbord erbij – waarom zou je hem zonder kopen – tik je nu al gauw de 1.000 euro aan. Dat is MacBook Air-territorium…

Zodra we Nederlandse prijzen doorgefluisterd krijgen laten we het weten.

[lg_folder folder=”Microsoft/Surface/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *