Microsoft maakt schokkerige camerabeelden weer soepel

Hyperlapse
Met een GoPro schiet je fantastische actiebeelden, maar het resultaat is vaak schokkerig, zeker als je het beeld wilt versnellen. Microsoft werkt aan nieuwe software om dit materiaal weer soepel te laten lopen.

Het algoritme die wat knappe koppen bij Microsoft bedachten, moet zwaar schokkerig beeld verleden tijd maken. Huidige technieken om de video te stabiliseren draaien met GoPro-materiaal vaak op niets uit, omdat het beeld simpelweg teveel heen en weer beweegt.

Drie stappen
Via een zogenaamde Hyperlapse worden de beelden in drie stappen rechtgetrokken. Eerst wordt er een 3D-model gemaakt van de videobeelden, waarop het ‘pad’ van de camera duidelijk te zien is. In stap twee zoekt het programma een soepele lijn door dit pad heen, dat een nieuw beeld creëert door van meerdere losse frames één nieuw frame te maken. De laatste derde stap rendert het geheel weer tot een nieuwe, vloeiende video.

Als de tests goed verlopen, wil Microsoft in de toekomst een app uitbrengen die deze Hyperlapse-video’s voor je maakt. Op wat kleine oneffenheden na, is het resultaat indrukwekkend. Onderstaande video laat zien hoe de techniek in zijn werk gaat, evenals wat voorbeeldvideo’s die de voordelen van Hyperlapse bewijzen.

[gv data=”sA4Za3Hv6ng”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *