Microsoft maakt toetsenbord voor iOS- en Android-tablets

Windows-tabletkeyboard
In een opvallende move kondigt Microsoft vandaag een toetsenbord aan, dat zich focust op de grote concurrenten iOS en Android.

Microsoft lijkt zich tegenwoordig steeds meer te focussen op software en services en nu ook op hardware die door de concurrentie benut kan worden. Dit nieuwe universele toetsenbord bevat zelfs een knop waarmee je kunt wisselen tussen ondersteuning voor Bluetooth van iOS, Android en Windows.

Geen Windowsknop te bekennen
Met dit keyboard gaat Microsoft een stuk verder dan we van ze gewend zijn. Zo is er een Android Home Key aanwezig en een cmd-knop, die je vooralsnog vooral tegenkomt op toetsenborden van Apple. Bovendien is er nergens een dik Windowslogo te vinden, waardoor dit het eerste en enige toetsenbord ooit is van Microsoft zonder traditionele Windows-knop.

Microsoft-tabletkeyboard-wit

Zuinige batterij
Een ingebouwde, oplaadbare batterij gaat zes maanden mee zonder op te laden. Mocht je hem even snel nodig hebben, dan is 10 minuten opladen voldoende om er een volledige dag lang mee los te gaan. De verwijderbare standaard dient ook als afdeklaag om de toetsen te beschermen als je het keyboard niet gebruikt. Microsoft is van plan om het toetsenbord in oktober te lanceren voor 79,95 euro.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *