Microsoft maakt update 3 voor Windows Phone 8 bekend

Windows Phone 8 GDR3
Je zou het soms vergeten, maar naast iOS en Android is er nog een besturingssysteem dat op redelijk wat telefoons wordt gebruikt. Vandaag heeft Microsoft de details bekend gemaakt van de derde update voor Windows Phone 8, ook wel bekend als GDR3.

Een belangrijke verbetering is het feit dat WP8 vanaf nu ondersteuning biedt voor grotere schermen met hoge resolutie en de Qualcomm Snapdragon 800 quadcore processor. En dat is noodzakelijk voor de Nokia Lumia 1520.

Mensen die nu al een telefoon hebben die draait op WP8 hebben daar echter weinig aan. Die mensen zullen waarschijnlijk wel blij zijn met het feit dat er nu een auto-modus is waardoor je veiliger en zonder afleidingen van A naar B kan rijden. Microsoft heeft het ook makkelijker gemaakt om van je telefoon een hotspot te maken voor bijvoorbeeld je tablet of laptop.

Twee andere zaken die nieuw zijn is het vergrendelen van de scherm rotatie en de mogelijkheid om apps af te sluiten in het multi-tasking overzicht. Ook is Bluetooth verbeterd volgens Microsoft. Wanneer je deze update kan verwachten? In de komende weken begint het uitrollen en dat zal enkele maanden duren. Wanneer je de update ontvangt is afhankelijk van de telefoon die je hebt en bij welke provider je zit.

WP8 GDR3 Driving Mode

7 reacties

  • @robert110:

   Welk probleem heb je met multitasken? “back” toets indruken en je kunt tussen apps switchen. Apps hoef je niet af te sluiten omdat Win8/WP8 programma’s in de “hibernate’gooit en dan geen resources gebruikt.

   • @Laue: Ik, en veel andere WP8-gebruikers, zagen het ontbreken van een manier om actieve apps af te sluiten toch als gemis. Microsoft zelf blijkbaar ook, aangezien het vanaf GDR3 wel kan.

    Maar hoe kunnen apps die toestemming hebben om in de achtergrond te draaien geen resources gebruiken, zoals jij aangeeft? (ben oprecht benieuwd)

    • @sqwerty:

     Apps / programma’s afsluiten is niet meer van toepassing, dat zie je ook in win8. Op mijn WP8 foon druk ik altijd op de hometoets als ik ergens mee klaar ben. bepaalde apps zoals whatsapp e.d. draaien wel op de achtergrond maar dat is een totaal ander (klein) proces dan de daadwerkelijk app die in de hibernate gaat als je aan het multitasken bent.

     • @Laue: Maar als je in een bepaalde app bv ergens diep in de instellingen/submenu’s zit, je vervolgens op de homeknop drukt en dan de applicatie terug wilt starten zit je nog steeds in die instellingen/submenu.

      Ik zou de extra close-functionaliteit zeker gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *