Microsoft Office 2016 voor Windows vanaf vandaag beschikbaar

Microsoft Office 2016 voor Windows vanaf vandaag beschikbaar
Hier zijn ze dan eindelijk. De nieuwste versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Project, Vision en Access.

Realtime aanpassen

Microsoft start vandaag met de wereldwijde uitrol van Office 2016 voor Windows. Wie Office 365 gebruikt, de clouddienst op abonnementsbasis, kan z’n huidige software gratis upgraden. Een interessante vernieuwing vinden we in Word, dat nu de functie ‘Tegelijkertijd werken’ krijgt. Opmerkingen bij een document komen daarmee realtime in beeld bij de mensen waarmee het .doc is gedeeld. Iets dat voorheen alleen bij de webapps kon.

In Outlook zegt Microsoft de zoekfunctie te hebben verbeterd en voor de Excel-nerds onder ons: jullie krijgen opgefriste tabeltypes alsook geïntegreerde publicatiemogelijkheden naar Power BI.

Office 365 bevat daarnaast extra diensten, zoals online opslag met OneDrive, Skype for Business, Delve en Yammer.

Nieuw is de Office 365 Planner, waarmee teams de mogelijkheid krijgen om werk te organiseren, taken te verdelen, deadlines te stellen en statussen te updaten. Het programma komt vanaf het volgende kwartaal beschikbaar als preview voor Office 365 First Release-klanten. Verder zijn er updates voor OneDrive for Business, zoals synchronisatie, gebruik in de browser en op mobiele devices.

De nieuwe Office 2016-apps vereisen Windows 7 of hoger. Vanaf vandaag kunnen Office 365-abonnees ervoor kiezen het nieuwe Office 2016 gratis te downloaden. Automatische updates worden vanaf volgende maand aan abonnees aangeboden. Office 2016 is ook verkrijgbaar als eenmalige update voor zowel pc’s als Macs.

En nee, van Clippy is nooit meer iets vernomen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *