Dit is de nieuwe Microsoft Surface 3 tablet

Surface-3
De opvolger van de Surface 2 draait voor het eerst op een volledige versie van Windows 8.1.

De Surface 3 is met het 10,8-inch scherm en een resolutie van 1920×1280 de kleinere versie van de 12-inch Surface Pro 3. De Surface 3 moet dan ook goedkoper worden, en richt zich volgens Microsoft op studenten en mobiele werkers.

De Surface 3 draait op een Intel Atom x7-chip en is als 64 en 126GB variant beschikbaar met 2 en 4Gb aan werkgeheugen. Dit geheugen is verder uit te breiden met een microsd-kaart. De batterij moet het 10 uur volhouden en is op te laden met een micro-USB-kabel. In de toekomst moet er ook nog een Surface 3 verschijnen die een verbinding met een 4G-netwerk ondersteunt.

Surface-3

Type Cover
Samen met de nieuwe tablet introduceert Microsoft ook een nieuwe Type Cover, al werken de oude toetsenbordhoezen ook met het nieuwe exemplaar. De Surface 3 draait zoals gezegd niet op Windows RT, maar op de volledige versie van Windows 8.1, totdat hij in de zomer geüpdatet wordt naar Windows 10.

De goedkoopste versie van de Surface 3 (2GB RAM en 64GB geheugen) zal 609 euro kosten zonder het toetsenbord. Een stuk goedkoper dan de goedkoopste Surface Pro 3 van 819 euro. Kopers kunnen 12 maanden gratis gebruik maken van Office 365 Personal.

Surface-3

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *