Microsoft Paint is niet kapot te krijgen

Auteur: , 1 Reactie
Microsoft Paint is niet kapot te krijgen

Afscheid nemen van Paint? Dat is niet nodig.

Paint. Het iconische tekenprogramma uit de jaren tachtig en negentig dat zo’n beetje bij het meubilair van Microsoft hoort. De Amerikaanse techgigant kondigde vorige week aan te stoppen met de software. Dit betekent echter niet dat Paint definitief verdwijnt. In een blogpost geeft Microsoft opheldering.

Microsoft levert nu nog Paint standaard met de aanschaf van een nieuwe PC, maar daar komt spoedig verandering in. Het tekenprogramma en Windows worden na jaren van elkaar gescheiden. De twee terug bij elkaar brengen zal (gelukkig voor fans) gewoon mogelijk blijven. Paint verhuist namelijk naar de Windows Store. Zo kunnen Windows 10-gebruikers het tekenprogramma gewoon downloaden en blijven gebruiken.

Microsoft heeft wel kenbaar gemaakt dat er geen updates meer komen naar het programma. Dit is echter geen ramp, want de software functioneert prima. Nieuwe features zijn dus niet noodzakelijk. Het techbedrijf zegt tevens in de post dat Paint een gratis download zal zijn. “MS Paint is here to stay, it will just have a new home soon, in the Windows Store where it will be available for free.”, aldus Microsoft.1 reactie

Jarenlang lol van gehad. Maar ook jaren geleden alweer Paint.NET ontdekt, de ‘beoogde opvolger’ en tevens freeware tekenpakket wat alles had wat Paint niet had. En wat het ‘nieuwe’ MS Paint3D eerst nog maar eens moet zien te verslaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).