Microsoft patent: dubbel smartphonescherm broodnodig

Microsoft patent
Hoe groot is jouw ideale smartphonescherm?

Enkele maanden geleden waren we positief verrast door de komst van ZTE’s Axon M smartphone, een toestel met twee uitklapbare 5,2 inch schermen, die samen een 6,75 inch geheel vormen. Volgens Microsoft is het hebben van twee schermen echter bittere noodzaak, mits je grotere schermen in de toekomst wil in combinatie met dunne schermranden.

Met de huidige trend van kleine bezels zouden de schermen echter niet veel groter gemaakt kunnen worden. Uit een patentaanvraag die The Win Central spotte, blijkt dat Microsoft hiervoor een oplossing heeft. Door twee opvouwbare schermen kun je alsnog een groot smartphonescherm hebben dat, eenmaal opgevouwen, gewoon in je broekzak past.

Het is niet de eerste keer dat dit concept opduikt als gerucht. Eerder zei een Microsoft-topman al dat het bedrijf werkt aan een smartphone die een ‘nieuwe categorie moet creëren’. De Surface-apparaten zijn een goed voorbeeld van een nieuwe categorie (laptop en tablet in 1).

Natuurlijk is het een beetje de vraag of onderstaand patent daadwerkelijk de moeite waard is om te claimen. Het is echter niet het eerste aparte patent dat we zijn tegengekomen dit jaar. Wat te denken van Apple’s schetsen of Samsung’s smartwatch idee.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *