Microsoft smartwatch wordt geen smartwatch

Microsoft smartwatch wordt geen smartwatch
Als je dacht dat je de smartwatch van Microsoft ook als horloge kon gaan gebruiken zit je verkeerd.

Als fabrikant moet je toch onderscheidend blijven dus heeft Microsoft een smartwatch bedacht die je niet als horloge kan gaan gebruiken. Microsoft gaat zich met zijn wearable namelijk richten op fitness apps en sporters. Volgens Winsupersite wordt het wel mogelijk om notificaties via je smartphone te tonen.

De wearable wordt erg dun, zoals we al eerder zagen. Er zullen meerdere sensoren in verwerkt worden die je stappen kunnen tellen, de verbrande calorieën bijhouden en je hartslag meten. De smartwatch zal samen kunnen werken met elke telefoon op de markt. Dat is wel vrij uniek aangezien de Samsung wearables alleen met Samsung telefoons werken, Android Wear toestellen alleen met Android telefoons en de iWatch natuurlijk alleen met de iPhone.

Welk merk op de wearable van Microsoft komt te staan is nog niet bekend, gedacht wordt aan Nokia of Lumia. De verwachting is dat hij al eind dit jaar op de markt komt en hetzelfde zal gaan kosten als de Samsung Gear Fit. Die heeft een adviesprijs van 199 euro. De wearable zal een eigen OS krijgen die door Microsoft wordt ontwikkeld.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *