Microsoft Solitaire is eindelijk speelbaar op je smartphone

Microsoft Solitaire Collection
Doet Microsoft toch nog iets goed dit jaar.

Vrijwel iedereen had vroeger een Microsoft-computer in zijn of haar huis. Een leuk extraatje waren de vooraf geïnstalleerde spellen, waaronder Microsoft Solitaire (ook wel bekend als Patience). Omdat we tegenwoordig meer op onze smartphone staren dan naar een groot log beeldscherm, zijn we het spelletje langzamerhand uit het oog geraakt.

Gelukkig beseft Microsoft dit eindelijk en komt het met een speelbare versie van het verslavende spelletje voor Android en iOS. De Microsoft Solitaire Collection wordt een gratis applicatie die naast de klassieke Klondike-versie ook spelmodi als Spider, FreeCell, Pyramid en TriPeaks bevat.

Ben je in het bezit van een Xbox Live-account, dan is het mogelijk om je behaalde scores te delen met de overige 119 miljoen mensen die het kaartspel al op Windows 8 en Windows 10 hebben gespeeld.

Microsoft zou Microsoft echter niet zijn als het ook een financieel gewin uit deze situatie wil halen. De gratis versies komen namelijk met advertenties. Voor 1,99 euro per maand schakel je deze uit en ontvang je daarnaast extra beloningen voor speciale uitdagingen die in het spel aanwezig zijn.

De mobiele Solitaire-versie is een van de weinige lichtpuntjes van Microsoft dit jaar. Zo werden enkele doelstellingen niet behaald, is Nokia binnenkort niet meer afhankelijk van het bedrijf en moet HP worden opgeroepen om de Windows Phone in leven te houden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *