Microsoft spant rechtszaak maar is zelf ook boosdoener

Microsoft klaagt douane aan Motorola import
Microsoft heeft de Amerikaanse douane aangeklaagd voor het toelaten van Motorola-smartphones. Ondertussen werken ze samen met de Amerikaanse inlichtingendienst om gegevens van hun gebruikers door te schuiven. Hebben ze niks beters te doen dan rechtszaken aanspannen en de NSA helpen?

Afgelopen mei won Microsoft een rechtszaak tegen Motoralo om een patent uit 1998. Het ging daarbij om een patent welke het mogelijk maakt contactgegevens en e-mailadressen te synchroniseren met pc’s en mobiele apparaten. Veel Android-fabrikanten hebben een licentieovereenkomst met Microsoft om het toch te mogen gebruiken, maar Motorola niet.

Sindsdien zijn Motorola-smartphones met het Android besturingssysteem niet meer welkom in de VS. Toch lijkt de douane zich weinig aan te trekken van de uitspraak van de Amerikaanse overheidscommissie. Microsoft stelt zelfs dat de douane geheime ontmoetingen met Google, waar Motorola een dochterbedrijf van is, had. Microsoft pikt het niet langer en spant een rechtszaak aan.

Ondertussen blijkt uit geheime documenten van The Gaurdian dat Microsoft de NSA hielp de encryptie te omzeilen en de inlichtingendienst zo toegang te verstrekken tot e-mailberichten en chatgeschiedenissen van gebruikers. Beetje tegenstrijdig.

Nog geen reacties

  1. Ik zie de tegenstrijdigheid niet. Ja Microsoft heeft de NSA geholpen netzoals facebook, google, apple etc. Waar het hier om gaat is een patent schending en het feit dat motorola de rechten simpelweg niet heeft. Staat in mijn ogen geheel los van elkaar…

  2. Hoe kun je deze twee zaken nou met elkaar in verband brengen? “Mevrouw Merkel gaat op staatsbezoek naar Noord-Korea, maar dat is zeer tegenstrijdig omdat Obama vorige maand nog in Berlijn was”.

    Pff, ga eens op cursus bij jullie broertje Autoblog.

  3. En waarom eigenlijk niet andersom? “Google helpt NSA spioneren en schendt met dochterbedrijf Motorola ook nog eens patent van Microsoft”.

    Vragen vragen vragen. Antwoorden zullen wel uitblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *