Microsoft speelt vals op Reddit, zegt Redditor

Zwart is altijd cool
De laatste paar dagen is het nieuws rond de nieuwe Xbox niet echt overwegend positief geweest. Nu heeft het er alle schijn van dat Microsoft medewerkers gebruikt om posts op Reddit over hun console te beïnvloeden.

Een anonieme Redditor was aanwezig bij een meeting bij Microsoft en zag daar wat medewerkers op Reddit massaal posts negatieve beoordelingen geven. In een andere browsertab werden ondertussen nieuwe berichten geschreven over hetzelfde onderwerp. De Redditor vermoedde dat het hier om ‘Reputation Management’ ging waarbij deze mensen zich voordeden als (potentiële) klanten die de One wel zagen zitten.

Reddit vind dit natuurlijk niet cool, en in extreme gevallen is het volgens hen mogelijk om een heel bedrijf te bannen van hun site. Met een gigant als Microsoft lijkt dit een onmogelijke opgave, maar het is waarschijnlijk dat binnenkort het legertje advocaten van Reddit maar eens om de tafel moet gaan zitten met de andere partij.

Microsoft ontkent dit verhaal in alle toonaarden, en houdt vol dat er niemand binnen, of aangesteld is door Microsoft die dit soort campagnes op touw zet. Toch is de schade al gedaan. Door het internet kan een dergelijk verhaal zich zo snel vermenigvuldigen dat de reputatie van Microsoft hier een ferme deuk heeft opgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *