Microsoft stopt met ondersteuning Internet Explorer

Microsoft stopt met ondersteuning Internet Explorer
Wie nog geregeld het weeweewee bezoekt via een oude versie van Internet Explorer, hoeft straks niet meer op ondersteuning van Microsoft te rekenen. Oudere browserversies worden daarmee vatbaarder voor aanvallen.

De techgigant laat weten dat ze vanaf januari 2016 alleen nog de meest recente versies van IE zullen voorzien van (beveiligings)updates. Dat betekent bijvoorbeeld dat Windows Vista-gebruikers minimaal IE9 moeten gaan gebruiken. In Windows 7 en 8(.1) is dat versie 11. Alles eronder krijgt geen technische support meer. Wanneer daar een lek in wordt gevonden, en hackers vinden een manier om het te misbruiken, zal het -vermoedelijk- niet worden gedicht.

Microsoft noemt ook de browserfragmentatie, waarbij veel verschillende versies door elkaar worden gebruikt, een groot probleem. Met deze zet hopen ze dat consumenten eerder nieuwere versies van IE gaan gebruiken:

“Older browsers may not support modern Web standards, so browser fragmentation is a problem for Web site developers. Web app developers, too, can work more efficiently and create better products and product roadmaps if their customers are using modern browsers. Upgrading benefits the developer ecosystem.”

Nu is het voor een consument natuurlijk een fluitje van een cent om even de meest recente versie van Internet Explorer te installeren, maar voor zakelijke gebruikers, die webapplicaties gebruiken die zijn geoptimaliseerd voor oudere versies, kan dat lastiger worden. Zij kunnen echter gebruik maken van de Enterprise Mode en alsnog updates blijven ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *