Microsoft test handige functie die apps niet bijwerkt als je ze gebruikt

Microsoft test handige functie die apps niet bijwerkt als je ze gebruikt

Apps die niet worden bijgewerkt als je ze gebruikt is superhandig, Microsoft test de functie op dit moment. Lees hier waarom.

Als je met een app bezig bent en opeens gaat hij automatisch updaten, dan kan je gegevens verliezen. Microsoft test enkele updates voor de Microsoft Store op Windows 11 die de manier waarop updates worden verwerkt, zullen verbeteren. Momenteel worden sommige winkel-apps gesloten en opnieuw geopend terwijl er een update draait. Dat betekent dus dat je input kunt verliezen als je de Microsoft Store en geselecteerde update-apps opent.

Microsoft test handige functie

Microsoft test nu een wijziging in de Store die updates overslaat voor apps die open zijn. De update bevat ook snellere navigatie. Hierdoor moet het een beetje soepeler zijn om apps te vinden om te downloaden en te installeren op Windows 11. Naast deze navigatieverbeteringen introduceert Microsoft ook native Arm64-ondersteuning. Dus de Microsoft Store zal een stuk sneller zijn op apparaten zoals de Surface Pro X.

Microsoft maakt ook werk van zijn ondersteuning voor pop-upwinkels van Android-apps. Als je op internet surft en een Android-app vindt in de Amazon Appstore, toont Windows 11 een pop-upwinkelervaring zodat je deze snel kunt installeren.

Update

Op dit moment is de update nog niet voor iedereen beschikbaar. Tot nu toe kunnen alleen Windows Insiders in het Dev-kanaal er gebruik van maken. De komende maanden zou de update beschikbaar moeten zijn voor alle Windows 11-gebruikers. Microsoft test ook een nieuwe herstelfunctie voor de Microsoft Store, waarmee Windows 11-gebruikers snel apps opnieuw kunnen installeren op een nieuwe pc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *