Microsoft trekt nu alweer stekker uit Minecraft Earth

Na slechts anderhalf jaar trekt Microsoft de stekker uit Minecraft Earth, de Pokémon GO achtige spinoff van de razend populaire indiegame.

Minecraft Earth moest dé nieuwe ervaring voor de razend populaire franchise worden. Maar na anderhalf jaar trekt Microsoft de stekker alweer uit de game. Wat is er precies misgegaan? Hetzelfde wat er met de rest van de wereld mis ging, al wisten alle andere soort games er juist van te profiteren.

Minecraft Earth stopt ermee

Minecraft Earth moest de iconische indie bouw- en overlevingsgame vertalen naar het Pokémon GO subgenre. Door middel van een smartphone zou iedereen de straten op rennen om Minecraft ‘in het echt’ te spelen.

Na de release van de game in oktober van 2019 leek dat allemaal nog de normaalste zaak van de wereld. Begin 2020 ging het daarentegen mis en moest iedereen wereldwijd ineens thuis zitten. Nog voordat Earth echt van de grond kon komen, veranderde het speelveld volledig. Daarom trekken Microsoft en Mojang de stekker uit de game, zo luidt een blogpost.

Minecraft Earth is ontworpen rondom vrije beweging en samenspelen – twee dingen die praktisch onmogelijk zijn geworden gezien de huidige situatie wereldwijd. (…) Op 30 juni stoppen we alle content en service rondom de game. Dit betekent dat alle ontwikkeling stopt en dat je na die datum Minecraft Earth niet meer kunt downloaden of spelen.

Gratis Minecraft

Tot 30 juni 2021 kunnen spelers, zover dat tegen die tijd mogelijk is, juist extra genieten van de game. Microtransacties worden namelijk uitgeschakeld, er komt nog nieuwe content uit en craften en smelten gaat veel sneller. Mensen die in-game aankopen hebben gedaan krijgen zelfs een gratis kopie van het echte Minecraft (Bedrock edition) gratis.

Kortom, je checkt Minecraft Earth met mildere pay-to-play elementen nog tot en met 30 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *