Microsoft trekt stekker uit Windows Vista

Het einde van Vista is in zicht
Maar daar is vast niemand verdrietig om…

Ondanks de vele pogingen van Microsoft om iedereen te late overstappen naar het gratis Windows 10 OS, zijn er altijd nog mensen die oudere besturingssystemen gebruiken zoals Windows Vista.

Als je nog steeds Windows Vista gebruikt is het misschien toch slim om over te stappen op Windows 10, want Microsoft stopt met de ondersteuning voor Vista volgende maand. Normale ondersteuning voor Windows Vista is vijf jaar geleden al gestopt, maar op 11 april zal Microsoft ook stoppen met het uitgeven van beveiligingsupdates voor Vista. Dit betekent dat je niet meer wordt beschermd tegen bepaalde virussen en dat is wel gevaarlijk.

Naast het beveiligingsgevaar door het gebruiken van een te oude versie van Windows, is er ook kans dat bepaalde programma’s niet meer werken op je PC. Als Vista verdwijnt, zullen ontwikkelaars hun programma’s er ook niet meer voor optimaliseren en kun je deze programma’s niet meer gebruiken.

Natuurlijk heeft Microsoft in het verleden al bekend gemaakt dat het bedrijf graag wil dat je update naar Windows 10, maar niet alle laptops en PC’s zijn er voor geoptimaliseerd. Daarnaast kun je ook updaten naar Windows 7 of Windows 8, maar dit zal helaas voor een korte tijd zijn. Microsoft trekt de stekker uit Windows 7 in 2020 en Windows 8 zal geen mainstream ondersteuning meer krijgen in 2018, de stekker wordt eruit getrokken in 2023. Als je dus echt waar voor je geld wilt is het beter om over te stappen naar Windows 10.

Overigens is Blizzard Entertainment al een tijdje gestopt met het aanbieden van games voor Windows Vista.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *