Microsoft verleidt Chinese werknemers tot vrijwillig vertrek met budget-telefoon

Nokia Lumia 630
Microsoft heeft een overschot van zo’n 4.700 Chinese werknemers. Vindingrijk als Microsoft is, heeft men besloten dat iedereen die vrijwillig vertrekt een Nokia Lumia 630 meekrijgt. Een telefoon die bij ons slechts 130 euro kost.

Nu Microsoft besloten heeft om Nokia naar de geschiedenisboeken te verbannen, is er geen plaats meer voor 4.700 van de 5.000 Nokia werknemers in Beijing. Het gaat om werknemers die de Nokia toestellen assembleren en medewerkers van de R&D afdeling.

Het voorgenomen massaontslag leidde tot veel protesten, waardoor Microsoft de pijn nu probeert te verzachten door iedereen die vrijwillig vertrekt een Lumia 630 mee te geven. Een tamelijk budget toestel dat ze waarschijnlijk zelf in elkaar geschroefd hebben. Men moet er wel snel bij zijn, want per dag mogen slechts 300 werknemers van de deal gebruikmaken.

Een Lumia 630 kost in China ongeveer 800 yuan, wat een fractie is van de 4.868 yuan dure iPhone 5s. We weten niet hoe de ontslagregeling er verder uitziet, maar het is naar onze maatstaven natuurlijk een lachertje wanneer je werknemers met een budget-telefoon over de streep probeert te trekken vrijwillig te vertrekken. (via: marketwatch)

3 reacties

  1. Allemaal goed en wel, maar wanneer komt Windows Phone 8.1 nu uit op de oudere modellen ? (820,720,…) Ik lees dat dit ook allemaal verkeerd loopt, sommige hebben de update wel al, maar andere dan weer niet… Kan daar eens dieper op ingegaan worden? Ik heb zelf een 820 en ik heb geen flauw idee wanneer ik de update nu ga krijgen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *