Microsoft verwacht veel van bots

Skype bot
Blijkbaar is het experiment met de nazi-twitterbot uitstekend bevallen.

Vandaag zei het bedrijf tijdens de opening van de Build-conferentie dat het flink wil inzetten op de ontwikkeling van bots. Via Skype en Cortana moeten mensen vragen kunnen stellen aan het systeem en direct een antwoord krijgen. Het is de bedoeling dat Cortana ander bots gaat aansturen, waarbij Cortana dan sterk moet worden verbeterd om allerlei gesproken opdrachten te verstaan.

Om vervolgens bots te bouwen die de opdrachten die via Cortana doorkomen uit te voeren komt Microsoft met een Bot Framework, waarmee externe partijen gemakkelijk hun eigen bots kunnen ontwikkelen.

Die bots moeten op termijn ook veel functies van apps gaan overnemen. In een interview met businessweek worden die door Microsoft-directeur een ´walled garden´ genoemd, waarbij mensen voor simpele functies twintig verschillende apps moeten gebruiken die onderling niet met elkaar samenwerken. Een kritische interviewer ziet ook dat die houding jegens apps ook te maken kan hebben met Microsofts nogal teleurstellend verlopen activiteiten in dit segment. Met Windows Phone gaat het voorlopig nog niet briljant.

Dat geldt overigens ook voor de wereld van bots, getuige de avonturen van bot Tay de afgelopen week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *