Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer

Internet Explorer security
Even een huishoudelijke mededeling voor mensen die gebruik maken van Internet Explorer 6 t/m 11: jullie lopen gevaar. Jullie lopen zelfs zoveel gevaar dat Microsoft in alle haast een beveiligingsupdate aan het voorbereiden is.

Ondanks de opmars van Chrome, Firefox en Safari zijn er nog steeds hordes mensen die gebruik maken van de blauwe E om over het web te surfen. Nu blijkt echter dat er een groot beveiligingslek in Internet Explorer zit.

Dit gat wordt actief misbruikt in IE8 en IE9, maar kan ook IE6, IE7, IE10 en IE11 kwetsbaar maken. Als je een malafide website bezoekt dan kunnen hackers kwaadaardige code uitvoeren binnen de browser. En dat wil je natuurlijk niet.

De makkelijkste manier om dit probleem te omzeilen is door over te stappen op een andere browser, maar als je IE wil (of moet) blijven gebruiken dan kan je HIER en HIER instructies vinden om jezelf te beveiligen.

Nog geen reacties

  1. Ik gebruik IE weer sinds de komst van win8. Super stabiel en sneller dan de rest. Bing maps werkt ook als een trein in IE (ook niet anders verwacht) Beter als google maps in chrome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *