Microsoft werkt aan draadloze oplader voor op je plafond

Auteur: , Geen reacties
AutoCharge

De research-tak van Microsoft is druk bezig met het ontwikkelen van een smartphone-oplader die je aan je plafond bevestigt.

Het project heet voorlopig AutoCharge, en is behoorlijk complex. De oplader in kwestie is namelijk een lamp, die via een Kinect-camera op zoek gaat naar een smartphone. Nu is het niet zo dat telefoons continu opgeladen worden. Via het LED-lampje op je toestel dat knippert als hij bijna leeg is, wordt een smartphone gedetecteerd. Daarna gaat de AutoCharge aan de slag.

Infrarood
Als er een toestel gevonden is, wordt de positie ervan doorgegeven aan de lamp, die vervolgens licht op de telefoon schijnt om hem op te laden via warmte- en licht-energie. In de toekomst moet dit ook met infraroodlicht kunnen, zodat je niet eens ziet als de lamp bezig is met het opladen van je telefoon.

Autocharge-Microsoft

Om van de AutoCharge een bruikbaar alternatief voor het traditionele opladen te maken, zul je dus een smartphone moeten hebben die op te laden is middels zonne-energie. Op dit moment zijn die er nog amper, dus lijkt het logisch dat we dit product voorlopig nog niet in de winkels zullen zien liggen.

Misschien werkt Microsoft aan nieuwe smartphones die dit ondersteunen, of moet het een hulpmiddel voor de Xbox One worden, die op deze manier controllers op kan laden die zonne-energie ondersteunen.

Het volledige onderzoeksdocument over de AutoCharge is via deze link te lezen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).