Microsoft werkt aan opvouwbaar dubbel scherm

Microsoft-scharnier-patent-1Publicatie patent voor scharniertechniek verraadt meer.

Op 13 december ontving Microsoft haar meest recente patent op een scharniertechniek. Zodra het patent verleent wordt, publiceert het Amerikaans patentbureau het ontwerp ook. In dit geval was het echter niet het gepatenteerde scharnier, maar hetgeen gescharnierd werd, dat de meeste aandacht trok. Wie de tekeningen goed bestudeerde zag namelijk dat in het scharnier een opvouwbaar dubbel scherm is verwerkt. Uiteraard levert dit direct voer voor geruchten op, maar Microsoft heeft nog geen officieel commentaar gegeven.

Het werd al langer vermoed dat Microsoft aan opvouwbare tablets werkt, maar in het patent is een duidelijk kleiner formaat te zien, dat volgens de toelichting makkelijk in de broekzak moet passen. Het lijkt er dan ook op dat Microsoft de strijd aan gaat met Google en Samsung en een eigen opvouwbare smartphone op de markt wil brengen. Overigens blijkt uit het patent ook dat het scherm door een druk op een knop automatisch uit te vouwen zou zijn.

De aanvraag stamt al uit 2017 dus het is niet bekend hoever het bedrijf inmiddels met deze technologie is. Ook zou het niet de eerste keer zijn dat een patent verdwijnt zonder dat het geproduceerd wordt. Desalniettemin is het interessant om te zien welke richting Microsoft op wil. Overigens, de scharniertechniek waar het patent eigenlijk om draaide zie je hieronder.
Microsoft-scharnier-patent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *