‘Microsoft werkt aan smartwatch van transparant aluminium’

'Microsoft werkt aan smartwatch van transparant aluminium'
Zoals ieder groot techbedrijf werkt ook Microsoft aan een vernuftig horloge vol smartphone-capaciteiten. Hoewel een lancering nog even op zich laat wachten, stromen de eerste details binnen.

Bronnen melden aan The Verge dat het team dat verantwoordelijk is voor de Surface tablets op het smartwatchproject is gezet. Er worden momenteel prototypes getest die een Surface-aansluiting hebben, en gebruik maken van een 1,5-inch scherm. De boel zou draaien op een aangepaste versie van Windows 8 (LOL) en voorzien zijn van 4G/lte-functionaliteit. Waar we bij andere smartwatchbouwers doorgaans horen dat de internetconnectiviteit wordt verzorgt door een smartphone, lijkt het polsklokje van Microsoft wellicht meer een stand alone-apparaat te worden. Diverse prototypes zouden daarnaast beschikken over 6GB aan opslagcapaciteit, en stevig leunen op cloud-opslag.

Maar terug naar dat doorzichtige aluminium, want daarvoor kwam je hier: de behuizing zou gemaakt zijn van het uiterst dunne aluminium oxynitride. Een materiaal dat tot drie maal sterker is dan glas en, inderdaad, doorzichtig is. We verwachten niet dat de banden ook van dit spul zullen worden gemaakt, die wil Microsoft immers in een groot aantal kleuren aanbieden, en daarmee keihard cashen op de accessoiremarkt. Geef ze eens ongelijk…

Wanneer Microsoft met haar smartwatch op de markt komt is nog niet bekend.

PS. In 2004 kwamen ze al met de SPOT (Smart Personal Object Technology) op de markt. Die flopte alleen tamelijk hard.

Dinges, Misha Barton, Bill Gates

Nog geen reacties

    • @ruudw: ik heb me eens verdiept in door van Sony, maar je kan er niet veel mee.. Ik wacht liever op de autonome horloges.. Ik heb nu zelf een Chinese, niet smart, maar die is tenminste zelf de telefoon en alles. Is veel leuker in mijn ogen, dus ik zeg Microsoft kom maar op ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *