Microsoft wil Android-apps of Windows-telefoons en -tablets

Android apps gaan draaien op Windows 10Als het aan Microsoft ligt, worden Android-apps straks ook beschikbaar voor Windows 10.

Hierdoor wordt het eindelijk mogelijk om op Windows-telefoons en -tablets Android-apps te laten draaien. Windows 10 zou het eerste besturingssysteem van Microsoft zijn dat Android-apps kan draaien. Volgens Neowin, dat zich baseert op anonieme bronnen, doen de geruchten al langer de ronde, maar is het nog onduidelijk of Microsoft de functie daadwerkelijk introduceert.

Volgens medewerkers binnen Microsoft zouden Windows Phones op deze manier een stuk aantrekkelijker worden. Consumenten zouden op dit moment nog terughoudend zijn bij het aanschaffen van een Windows-phone, omdat apps altijd eerst voor iOS en Android beschikbaar komen en soms zelfs helemaal niet voor het platform van Microsoft uitgebracht worden.

Toch is niet iedereen binnen Microsoft het eens met de nieuwe functie. Het bedrijf zou op deze manier namelijk zijn eigen glazen ingooien, omdat ontwikkelaars dan helemaal geen apps meer hoeven te ontwikkelen voor Windows 10.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *