Microsoft wil Android apps toestaan op Windows (Phone)

Microsoft loves Android
Hebben ze eindelijk het licht gezien bij Microsoft? Of zijn ze volledig van hun geloof gevallen?

Bronnen hebben tegenover The Verge verklapt dat Microsoft sterk zou overwegen om het mogelijk te maken om, gemakkelijk, Android apps te laten draaien op Windows en Windows Phone. Via een programma als BlueStacks is het nu al mogelijk om Android apps op je computer of laptop met Windows te laten draaien, maar Microsoft zou het beter willen integreren.

Waarom zou Microsoft dit doen? Je zou kunnen denken dat dit de definitieve doodsteek is voor Windows, maar er zit wel een gedachte achter. Het zou namelijk een, ultiem, middel zijn om te voorkomen dat er nog meer mensen weglopen van Windows.

Er dreigt echter wel het gevaar dat bestaande ontwikkelaars voor Windows (Phone) apps de handdoek in de ring zullen gooien. Waarom zou je immers voor iOS, Android en Windows iets programmeren als je genoegen kan nemen met iOS en Android.

Naar verwachting zal Microsoft wel zelf willen bepalen welke Android apps beschikbaar komen op het Windows platform. Alleen apps die door de keuring van Microsoft komen zullen dan beschikbaar komen in de Windows app store. (via: theverge.com)

Uit China komen ook nog berichten dat Nokia plannen heeft om dit jaar veel meer telefoons te lanceren die op een aangepaste versie van Android draaien. We zijn benieuwd.

Nog geen reacties

  1. Ik zou niet weten welke android apps ik op mijn windows Phone zou moeten draaien…. alle mainstream apps zijn op WP verkrijgbaar en fart apps zijn er ook genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *