Microsoft wil een plekje om je pols, werkt aan smartwatch

Dinges, Misha Barton, Bill Gates
Er breken tijden van nieuwe hardware aan. Terwijl Google zich richt op digitale brillen, kijken fabrikanten als Apple, Samsung en LG naar slimme horloges. Ook Microsoft sluit zich nu aan.

Als het aan de grote techjongens ligt gaan we volledig nerd en een slim horloge dragen. Volgens WSJ is Microsoft bezig om een smartwatch te ontwikkelen. De krant baseert zich op bronnen binnen Aziatische onderdelenleveranciers die in gesprek zijn met het bedrijf. Het zou gaan om een horloge met een scherm van 1,5-inch (3,81 cm).

Eén van de bronnen zegt bij Microsoft op het hoofdkantoor te zijn geweest om te praten over de aanstaande smartwatch, maar claimt dat de knoop nog niet is doorgehakt.

In 2004 heeft Microsoft al eens een smartwatch uitgebracht. Deze SPOT (Smart Personal Object Technology) faalde helaas jammerlijk en werd in 2008 geannuleerd. De laatste diensten, die data via fm-golven kregen – men kon sportuitslagen en het weerbericht binnenkrijgen, werden vorig jaar stopgezet.

Microsoft lijkt zich nu wel steeds meer op ‘kleine’ gadgets te richten. De Surface-tablet is daar al een voorbeeld van, en daar zou binnenkort ook een 7-inch variant van moeten verschijnen om met de iPad mini te concurreren. Een horloge dat samenwerkt met allerhande smartphones en tablets is dan misschien wel een logische keuze. Zeker aangezien analisten van Gartner denken dat de markt van draagbare gadgets in 2016 tien miljard dollar omzet.

Nog geen reacties

  1. Ik heb zelf ook een horloge telefoon en ik moet zeggen, het is verrassend handig soms!
    Mijne heeft alleen geen internet e.d. dus kun je ook geen apps of mail bekijken maar als dat er op zou zitten, zou mijn smartphone regelrecht een laatje in gaan en overbodig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *