Microsoft wil markt bestormen met goedkope laptops en tablets

Windows 8
Dat liet de techgigant weten op de jaarlijkse Worldwide Partner Conference. Microsoft brengt de goedkopere laptops en tablets waarschijnlijk in de herfst uit.

Kevin Turner, de Chief Operating Officer van het bedrijf, maakte tijdens de conferentie bekend dat Microsoft onder andere komt met een 7-inch tablet. De tablet zou voor een wel heel schappelijk prijsje de toonbank over gaan: slechts 99 dollar. Het techbedrijf maakte niets bekend over specifieke merken of fabrikanten.

Daarnaast lanceert het bedrijf ook een aantal goedkope laptops in de herfstmaanden. Die kosten tussen de 199 en 249 dollar. Deze zijn vooral bedoeld om de aanval te openen op de Chromebooks van Google. Microsoft heeft als voordeel dat het met Windows een completer besturingssysteem kan aanbieden dan Google met Chrome OS. De variant van Microsoft is daarom minder afhankelijk van een internetverbinding.

Nog geen reacties

  1. kleine correctie. Niet Microsoft komt met nieuwe hardware uit maar fabrikanten als HP, Fujitsu, lenovo, acer, etc. etc.

    Dit heeft voornamelijk te maken dat devices onder 8 inch geen licentie betalen. (wat al eerder bekend was) wel hebben ze gezegd dat in die eerste week zijn er 30+(!) modellen aangekondigd zijn door fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *