Microsoft wil niet dat je googelt op je Windows Phone

Windows Phone presentation
Even iets opzoeken op internet, daarvoor hebben officieel het werkwoord “googelen” geïntroduceerd. Maar als het aan Microsoft ligt, wordt er op Windows Phones niet langer gegoogeld, maar uitsluitend nog “ge-Bing-d”.

Bij de nieuwere Windows Phone-toestellen zal het niet meer mogelijk zijn om de standaard zoekmachine Bing te veranderen naar Google. Website The Verge kwam tot deze ontdekking. Op de Nokia Lumia 630 en Lumia 930 is de optie om de standaard zoekmachine aan te passen, plots uit Windows Phone 8.1 verdwenen terwijl deze op eerder modellen nog wel aanwezig was.

Microsoft heeft de aanpassing stilzwijgend doorgevoerd, maar naar verluidt heeft Redmond het voor telecomproviders wel mogelijk gemaakt om deze optie alsnog aan te zetten. Het zal dan dus aan je provider liggen of het je is toegestaan om zoekmachine aan te passen. Krijgt Microsoft Apple-trekjes?

Nog geen reacties

 1. Ehm, twee dingetjes over dat laatste zinnetje. Bij Apple kan je wel zelf de zoekmachine instellen die je wil ( Google, bing, yahoo ). En heeft Apple geen eigen zoekmachine. Dus hoezo krijgt Microsoft, Apple-trekjes? In ieder geval niet gebaseerd op deze feiten.

  • @lariekoek: Met Apple-trekjes doel ik meer in algemene zin op het feit dat Apple nogal de neiging heeft te bepalen wat goed voor ons is. Het tamelijk gesloten iOS is daar een prachtig voorbeeld van. Het heeft ook voordelen, maar het is zeker niet heilig.

   • @Dennis: Ik had hem wel door, maar voor het artikel, had het beter geweest als dit al in het artikel zelf zo had gestaan. Er zijn namelijk ook mensen die minder ver kijken en denken dat je geen keuze kan maken in welke zoekmachine je als standaard insteld bij Apple. Feit: geen enkel besturingssysteem is heilig, maar dit staat los van mijn opmerking en doet dus niet ter zake.

    • @lariekoek: dat je chrome niet als standaard browser kunt instellen is in principe hetzelfde. ik ga er zelf van uit dat de meeste mensen hier wel snappenwat er met die laatste zin bedoeld word. iedereen kent Apple ondertussen…

  • @lariekoek: beetje sneu om in het laatste zinnetje nog even een steekje richting Apple te doen, was totaal niet nodig geweest voor dit “nieuws item”

   Maar goed Apple even noemen in je berichtje kan nooit kwaad als de Google Bot weer langs komt. Althans ik ga er vanuit dat dit de reden is.

 2. Moet zeggen dat Bing steeds betere lokale resultaten geeft. Als je voor een jaar geleden nog “New York Pizza Doetinchem” in tikte stond het gene wat je zocht niet eens in de lijst. nu staat hij bovenaan met telefoonnummer + bel knop. (aanrader)

  Daarnaast heb ik ook nog een live tile naar google op mijn home screen. Vaak voor ingewikkelde Nederlandse zoek termen.

 3. Moet zeggen dat Bing steeds betere lokale resultaten geeft. Als je voor een jaar geleden nog “New York Pizza Doetinchem” in tikte stond het gene wat je zocht niet eens in de lijst. nu staat hij bovenaan met telefoonnummer + bel knop. (aanrader)

  Daarnaast heb ik ook nog een live tile naar google op mijn home screen. Vaak voor ingewikkelde Nederlandse zoek termen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *