Microsoft wil Windows Phone op Android telefoons van HTC

HTC One met Windows Phone
Het lijkt erop dat Microsoft bezig is met een charmeoffensief om fabrikanten er van te overtuigen Windows Phone te gebruiken. Met HTC zouden gesprekken gevoerd worden om op Android telefoons ook Windows Phone te installeren. Kunnen klanten zelf kiezen wat ze willen gebruiken.

Uit het verhaal van Bloomberg wordt niet helemaal duidelijk of beide besturingssystemen op elke telefoon geïnstalleerd worden en dat gebruikers vervolgens kunnen kiezen. Of dat je een bepaalde telefoon kan kopen met Android of Windows Phone 8 erop. Twee besturingssystemen op één telefoon installeren zorgt er natuurlijk voor dat je veel meer geheugen moet inbouwen.

Sinds juni heeft HTC al geen nieuw toestel meer onthuld dat draait op Windows Phone en volgens ingewijden zit er voorlopig ook niks in de pijplijn. Bij tablets zien we overigens wel vaker dat er sprake is van een zogenaamde dualboot waarbij twee besturingssystemen aanwezig zijn.

Om de deal voor HTC wat aantrekkelijker te maken zou Microsoft beloofd hebben dat er niet of nauwelijks betaald hoeft te worden voor het gebruik van Windows Phone 8. (via: bloomberg.com)

En HTC kan best een opsteker gebruiken, want vandaag werd ook bekend dat afgelopen kwartaal, voor het eerst in jaren, een verlies gemaakt is. In de afgelopen drie maanden verloor HTC 74,5 miljoen euro.

2 reacties

  1. Ik hoop dat HTC er in mee gaat. Ik heb al jaren een HTC telefoon (fanboy alert). Maar ik was stiekem al aan het kijken naar een nieuwe foon… en geen HTC omdat ze geen nieuwe WP hebben.

    • @Laue: het idee van dual boot lijkt me wel interessant, maar ik vraag me af wat voor eisen dat gaat stellen aan de hardware. Aan de andere kant is het ook nogal omslachtig om identieke telefoons naast elkaar in de winkel te leggen waarvan er dan eentje draait op Android en eentje op Windows Phone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *