Microsoft Windows 8.1 downloaden kan HIER

Microsoft Windows 8.1 downloaden kan HIER
Microsoft heeft op de Build-conferentie in San Francisco de nieuwste versie van Windows 8 gepresenteerd: Windows 8.1.

Samengevat: Windows krijgt een betere ondersteuning voor hoge resolutieschermen door de desktopmodus 200 procent op te schalen. Ook het startscherm kan worden gepersonaliseerd, en de tegels krijgen meerdere formaten. Daarbij wordt ook het virtuele toetsenbord geschikt gemaakt voor hi-res, dat ook werd voorzien van nieuwe touchscreenbewegingen zoals swipen over de spatiebalk om autocorrectsuggesties te zien. Verder is het multitasken verbeterd en kunnen verschillende apps naast elkaar op verschillende weergaveformaten worden gedraaid. In de vorige Windows was dat altijd op een verhouding van 70/30. In Windows 8.1 kunnen maximaal 4 apps naast elkaar, per monitor, worden getoond.

Internet Explorer Preview

De Windows Store heeft een nieuw uiterlijk dat het makkelijker maakt om nieuwe apps te vinden en te downloaden. De Camera-app schiet bijvoorbeeld 8 frames per seconde vóór, tijdens en nadat je op de knop drukt. Met de Windows 8.1 Preview krijg je ook de nieuwe Internet Explorer. Internet Explorer 11 Preview is gemaakt voor touch, laadt sneller en laat je je sites naast elkaar bekijken op het volledige scherm. Via de Live-tegels op het Startscherm word je voortdurend op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen op je favoriete sites.

STARTKNOP IS TERUG!!1

Ja, er is onderin weer een startknop te vinden. Die brengt overigens geen pop-up scherm omhoog, maar leidt je terug naar het startscherm. Een klik met de rechtermuisknop geeft wel een rijtje instellingen weer, voor iedereen met heimwee naar Windows 7 of eerder.

Alles naar de cloud

SkyDrive is voortaan de standaardlocatie voor het opslaan van documenten. (Je zult deze instelling ongetwijfeld kunnen aanpassen.) En met de geïntegreerde SkyDrive-app kun je zowel lokale bestanden als bestanden op SkyDrive vanuit één plek beheren.

Bekijk hieronder de eerste preview van Windows 8.1.

[gv data=”7BN0W7CONpw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *