Microsoft zet vol de aanval in op Apple

De microsoft Surface Pro laptop
Ook Microsoft brengt krankzinnig dure laptop naar Nederland.

Gisteren maakte Apple z’n nieuwe MacBooks bekend. Dat deze fraaie laptops duur zijn, weten we. Maar dat Microsoft zich nu ook de markt begeeft van extreem dure laptops is nieuw. Deze week kwam Microsoft ook al met een desktop, Surface Studio, die Mac-fans in verleiding moet brengen. Of te wel: Microsoft zet vol de aanval in op Apple.

De nieuwe laptop is absoluut een beauty. Hij heet de Microsoft Surface Book, kost in de VS 2400 dollar. Dan heb je een uitvoering met 256GB-SSD en 8 GB werkgeheugen. Uitvoeringen met de dubbele hoeveelheid RAM en een SSD van 512 GB of 1 TB kosten 2799 en 3299 dollar. De oudere versies van Surface Pro waren in Nederland niet officieel te koop.

Ook in Nederland wil Microsoft marktaandeel van Apple afsnoepen. Het bedrijf lanceert daarom in Nederland zowel de nieuwe Surface Book met Performance Base als de huidige i5 Surface Book-modellen. De exacte datum van beschikbaarheid is nog niet bekend. Wel is zeker dat het begin 2017 is.

De Surface Book was de eerste laptop van Microsof. Het nieuwe model dat woensdag werd gelanceerd heeft een verbeterde accuduur. Volgens de specs kan die 16 uur zonder aan de stekker te moeten. Er zit een een Intel i7-processor in een nieuw koelingssysteem grafische is het ook een krachtpatser.

Niet alles wat Microsoft bedenkt wordt een succes: Lees hier de 5 grootste mislukkingen van Microsoft. Tim Cook van Apple vindt de Surface Books trouwens ondingen.

10 reacties

  1. Nee, dan de nieuwe MacBook; die heeft nu een touch screen. En wel van 1 bij 10 centimeter. Wow! Da’s pas vernieuwing!!! Tim Cook is de nieuwe Steve Ballmer 🙂

  2. ik begrijp deze prijzen echt niet meer. Mijn Lenovo yoga met 512 SSD en 16gb was $1400. das de helft en gaat als een onnozele..zie niet in waarom dit apparaat het dubbele moet kosten…

      • @Jantje_555: Ja, proberen ja, gaat ze niet lukken. Je kunt een merk wat rotsvast in het budget/midden segment voelt voor mensen niet zomaar premium maken door iets aan te kleden en er belachelijke prijzen voor te vragen. Die x-factor ontbreekt gewoon, ook mede omdat Microsoft zich in het verleden nou niet bepaald bewezen heeft als het aankomt op het maken van kwalitatieve spullen en klantondersteuning..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *