Microsoft’s miljardencijfers – Groei in letterlijk elk segment

Auteur: , Geen reacties
Ze doen het uitzonderlijk goed

Microsoft doet het ontzettend goed. Vooral in de volgende segmenten.

We weten niet precies wát Microsoft allemaal gedaan heeft om hier te komen, maar het afgelopen fiscale kwartaal was ontzettend winstgevend voor Bill Gates’ bedrijf. Vooral de cloud-dienst bleek ontzettend in trek.

Microsoft onthult dat het een omzet van ruim $29 miljard heeft gedraaid, wat een stijging van 19% is tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar. De nettowinst steeg met 34% naar $8,8 miljard dollar.

Het lijkt ontzettend onwaarschijnlijk, maar het is moeilijk om één (of zelfs een paar) segmenten van het bedrijf aan te wijzen die voor deze stevige zwarte cijfers hebben gezorgd. Letterlijk iedere tak van Microsoft heeft vooruitgang geboekt en dus bijgedragen aan deze flinke stijging in omzet en winst, zelfs PowerPoint.

Een van de grootste stijgers binnen Microsoft is de Xbox-tak. Volgens Microsoft is de omzetstijging van maar liefst 94% deels te danken aan een slecht kwartaal, vorig jaar. Dat was namelijk de laatste maand voordat de Xbox One X uitkwam. Gamers zaten met andere woorden voor november te wachten tot de Plus-variant van Microsoft’s console uitkwam. Lees hier hoe recensenten over die console dachten.

Andere uitschieters zijn minder extreem, maar ook belangrijk voor het bedrijf. Zo is de Windows OEM-tak ‘slechts’ met 3% gegroeid. Het voorinstalleren van Windows op computers van derden is volgens mij ook een beetje verzadigd, omdat zo’n beetje iedere PC op aarde al op Windows draait; Microsoft kan moeilijk nóg meer marktsegment lospeuteren van Apple en Linux. Okay, ruim 80% van alle computers, maar je begrijpt mijn redenering.

Tot slot groeit Microsoft’s cloud-dienst naar een omzet van $8,6 miljard. Vooral de Azure-tak doet het goed. Eerder schreven we al over de nieuwe CEO van het miljardenbedrijf en hoe hij vol focust op het cloudplatform.

Kortom, Microsoft-aandelen zijn, zo lijkt het op basis van deze kwartaalcijfers, een betere investering dan Bitcoin. De munt lijkt maar niet door te zetten dit najaar.

image credit: @Mike MacKenzieEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).