Microsofts Nokia 215: een smartphone voor drie tientjes

Nokia-215
Of je nu op zoek bent naar een backup toestel, of je liever niet je peperdure smartphone meeneemt naar een festival, de Nokia 215 is het goedkoopste alternatief.

Dat Microsoft gestopt is met de Nokia-naam op haar Lumia-smartphones plakken, wil nog niet zeggen dat we nooit meer een nieuwe Nokia-toestel tegenkomen. Dat bewees Microsoft vandaag, toen ze de Nokia 215 onthulde, een doodsimpel mobieltje met een 2,4-inch scherm en een resolutie van 320×240 pixels. Met een omgerekende prijs van 29 euro is het volgens Microsoft ‘de meest betaalbare smartphone van het moment’.

Nokia-215

Facebook, Twitter
Ondanks het klassieke uiterlijk is de Nokia 215 prima in staat om apps als Facebook, Twitter en Facebook Messenger te draaien. Jammer genoeg ondersteunt het mobieltje slechts een 2G netwerk. Op de achterkant is bovendien een 0,3-megapixel aanwezig. Of andere populaire apps als WhatsApp ondersteunt worden, is nog niet duidelijk.

Een groot voordeel van oude Nokia’s was dat ze dagenlang meegingen zonder aan de oplader gehangen te worden, en ook op dat vlak zit je met de 215 goed. Zonder opladen kun je het toestel 29 dagen op standby laten staan, of twintig uur kunnen bellen. Naast de standaard single sim-editie is er ook een dualsim-versie.

[gv data=”4_pXnDWExOw”][/gv]

In de loop van 2015
Microsoft wil de Nokia 215 in de loop van dit jaar op de markt brengen, ook in Europa. Of Nederland bij de eerste landen hoort waarin het toestel beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Nog geen reacties

 1. Hmmm, die zal ik best willen hebben. Mijn huidige smartphone is namelijk aan het einde van zijn latijn. En ik weiger opnieuw veel geld te betalen voor een telefoon die na twee, drie jaar het voor gezien houdt.

  Dit lijkt mij een prima alternatief zolang er Wifi opzit. Bellen, SMSen en Whatsappen meer heb ik niet nodig.

  • @Rob: Ga voor een Huawei Y300. 80€, vrij lange autonomie, 3g, 4 inch scherm en eigenlijk enorm stevig. Een toptoestel, echt waar!

   Heb nu een nieuwe Iphone, en die Huawei hou ik gewoon bij omdat ik er zo goede herinneringen aan heb.

   • @luxaeterna:
    Hmmm, lees net dat die Nokia geen wifi krijgt. Valt ie voor mij af, ik ben natuurlijk te knieperig voor internet abonnementje 😉

    Maar ik zal eens rustig kijken naar een nieuwe telefoon. Bedankt voor de Huawei tip, zal hem meenemen.

    • @Rob: Alcatel C7 kost meende ik €100 heb je 4,5-5,0″ scherm en gewoon goed toestel verder… De C9 is er ook en dan heb je een 5’5″ scherm met quadcore processor die kost alleen €150-€200

     • @carsandmore:
      Ik heb momenteel al een redelijk goedkope telefoon (Sony Xperia Sola), hiervoor liep ik met dat dure spul.

      Maar eigenlijk bevalt het formaat van de Xperia wel. Zou eigenlijk niet groter willen, die C9 hoef ik dan ook niet 😉 Maar zo’n C7 is het overwegen waard.

      Ook stuitte ik op een Nokia X3-02. Is dat wat? Er zit bluetooth en wifi op, dus dat is mooi. Formaat spreekt mij wel (lekker klein), eveneens als de combinatie van touchscreen en fysieke toetsen. Tevens kan er een geheugenkaartje in. Eigenlijk zie ik zo’n ding wel zitten. Vind hem alleen wel prijzig (€134 op Bol.com) voor wat je krijgt. Daarom mijn vraag, is het wat?

     • @Rob: het is een leuk toestel die X3-02 maar wel prijzig voor wat er inzit je kan dan beter de Alcatel C7 nemen want die draait op Android dus is veel flexibeler met alles..

 2. Als whatsapp er op gaat draaien zou het een mooie backup zijn voor m’n iPhone 5S, en ik denk voor veel anderen hun smartphones. Ik denk dat meer dan 80% van de gebruikers hun toestel amper benutten dus als je dan alleen de ‘bare essentials’ overhoudt zou dat voor velen prima zijn 🙂

 3. “… een backup toestel, of je liever niet je peperdure smartphone meeneemt naar een festival…”

  Er zijn ook nog steeds mensen, zoals ondergetekende, die gewoonweg een telefoon willen om te bellen en sms’en. En liefst met toetsen – want lompe handen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *