Miljardair die Minecraft bedacht is ‘depressief en eenzaam’

Auteur: , 6 Reacties
Minecraft huis

Sommige mensen worden blijkbaar niet gelukkig van geld. Markus Persson laat in een reeks tweets weten dat hij zich nog nooit zo slecht heeft gevoeld.

Op bovenstaande foto zie je het 70 miljoen dollar kostende optrekje van de 36-jarige Minecraft-ontwikkelaar Markus ‘Notch’ Persson. Nog niet zo lang geleden waren Jay-Z en Beyoncé serieus geïnteresseerd in de aanschaf ervan. Maar Persson is blijkbaar niet gelukkig geworden van het huis, of de rest van de 2,5 miljard dollar die hij opstreek na de verkoop van zijn geesteskind aan Microsoft.

In een serie tweets geeft de vermogende ontwikkelaar een kijkje in zijn leven, en het is maar al te duidelijk dat het niet goed met hem gaat. Hij begint:

The problem with getting everything is you run out of reasons to keep trying, and human interaction becomes impossible due to imbalance

Hij schrijft ook:

Hanging out in ibiza with a bunch of friends and partying with famous people, able to do whatever I want, and I’ve never felt more isolated

Hij vertelt dat zijn vrienden gewoon werk hebben, terwijl hij zelf de hele dag naar de monitor zit te staren tot zij tijd hebben om met hem te gaan hangen. In romantisch opzicht gaat het ook al niet lekker. Hij zou namelijk enige tijd een vriendin hebben gehad, die hem verliet omdat ze niet kon wennen aan zijn extravagante levensstijl (blijkbaar zijn er dus meer mensen die zich niet prettig voelen in een kast in Beverly Hills). Hij reageert ook op mensen die zeggen dat deze gevoelens ‘er nu eenmaal bij horen’, en ‘dat het vanzelf over zal gaan’: ‘fijn! dan ga ik nu even douchen!’ (misschien kan hij beter een duik in het buitenbad nemen?).

Mocht je nog bewijs nodig hebben dat geld niet gelukkig maakt, dan is het nu geleverd. Voor Persson zijn een droom of een doel om naar te streven in ieder geval belangrijker dan feesten op Ibiza. En toch blijft het moeilijk te geloven dat iemand zich ongelukkig kan voelen in dit huis:

Minecraft huis badkamer

Minecraft huis zwembad

Minecraft huis bioscoop

Minecraft huis woonkamer

Minecraft huis garage

UPDATE: misschien was het cynisch bedoeld, want Markus geeft aan dat hij vandaag een goede dag heeft. Tegelijkertijd hekelt hij de journo’s die zn Twitterberichten lezen.6 reacties

Dat lijkt me niet zo moeilijk hoor. Kijk hoe groot zijn huis is, als je daar alleen woont, dan is het lol heel snel vanaf.

Ja je hebt leuke wagens om mee te rijden, of een zwembad o.i.d. Maar dan kijk je weer naar je huis, en dan mis je toch datgene wat geld niet kan kopen,
@dragonforce: Zeker true. Maar je hebt wel geld voor allerlei nieuwe wilde plannen. Hij zegt dat hij geen doelen heeft, maar die kan hij toch stellen? Bouw een nóg betere game.
Het lijkt me dat de beste man creatief genoeg is om iets nieuws op poten te zetten, geld ontbreekt het niet aan, en nu ga ik heel iets geks zeggen, hij zou ook een baan kunnen zoeken en gaan werken, zou een hele opsteker zijn voor zijn sociale leven volgens mij.

Daarbij zou ik best met hem willen ruilen, wil best ervaren hoe zwaar de beste het heeft ;)
ik wil hem wel geloven. vrouwen komen voor je geld, vrienden heb je niet tenzij je trakteert.
Geld geven aan goede doelen doet een hoop voor je persoonlijke geluk, aangezien hij zat heeft kan dat een prima therapie zijn. Geld geven aan mij werkt vaak ook erg goed. Mensen die mij geld geven worden gelukkig van het feit dat ik blij word van hun vrijgevigheid. Als je het niet gelooft moet je het gewoon proberen.
Gelul allemaal … Geld maakt niet ongelukkig, het is gewoon zo dat bepaalde mensen er niet mee om kunnen gaan !

Wat let hem de boel te verkopen en zijn ouder leven weer op te pakken in een normaal huis of appartement en desnoods ergens gaan werken ?
Als je er echt niet uit komt kan je het ook allemaal weg schenken aan goede doelen.

Triest om te zien dat er mensen zijn die niet weten wat ze met hun geld moeten doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).