Miljardenroof hackers mislukt door domme spelfout

Miljardenroof hackers mislukt door domme spelfoutHackers zijn een miljoenenbuit misgelopen tijdens een digitale inbraak. Dat had allemaal voorkomen kunnen worden als ze beter hadden opgelet tijdens Engelse les op school.

De hackers probeerden geld over te schrijven via de centrale bank in Bangladesh. Het geld zou naar rekeningen in de Filipijnen en Sri Lanka moeten verdwijnen, maar zover kwam het niet. De eerste vier verzoeken van de hackers aan de bank werden geaccepteerd en dat leverde zo’n 81 miljoen dollar op.

Een vijfde verzoek werd onderschept, omdat de naam van het ‘goede doel’ achter de rekening verkeerd gespeld werd. De hackers schreven namelijk ‘fandation’ in plaats van ‘foundation. De bankmedewerkers voelden nattigheid en uiteindelijk kwam de fraude aan het licht.

Inmiddels is een deel van de gestolen 81 miljoen dollar teruggehaald, maar of alles terugkomt is nog maar de vraag. De hackers zouden zelf namelijk niet in Bangladesh verblijven. Het is niet bekend hoe de hackers toegang kregen tot het banksysteem.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *