Miljardensucces Forza deels te danken aan concurrentie

Forza miljardensucces
De franchise heeft in 2016 een totaalomzet van meer dan één miljard dollar bij elkaar weten te schrapen.

De Forza franchise is nog altijd enorm ‘hot’ te noemen onder gamers. De exclusieve racetitel van Microsoft kan met Forza Horizon 3 tevreden terugkijken. De nieuwe game wist zichzelf in slechts enkele maanden tijd meer dan 2,5 miljoen keer te verkopen.

Het succes is een klein beetje verrassend te noemen wanneer je in je berekeningen meeneemt dat de Xbox One een stuk minder gebruikers telt dan de oude Xbox 360 in zijn hoogtijdagen. Ook is de concurrentie van een nieuwe titel als Project Cars niet mals.

Toch mag Microsoft niet klagen, aangezien haar grootste concurrent Sony het grootse Gran Turismo nog niet heeft weten klaar te stomen voor de huidige generatie consoles. In 2013 liet de exclusieve Playstation-titel voor het laatst van zich horen op de PS3. In die 3 jaar is het zeker niet onwaarschijnlijk dat er veel (teleurgestelde) gamers uit armoede over zijn gestapt naar de eeuwenoude rivaal.

Op het gebied van totaalverkopen heeft Forza met 1 miljard dollar verkoopomzet tegenover de 4 miljard van Gran Turismo in 2013 nog een flinke inhaalrace voor zich. Hopelijk slaat laatstgenoemde in de herfst van dit jaar keihard terug met het te verwachten Gran Turismo Sport.

5 reacties

 1. Ik kan mij hier wel in vinden, ben altijd een enorme Gran Turismo fan geweest, heb alle versie op de verschillende PS edities gespeeld.
  Ik speel eigenlijk alleen maar race games op consoles dus het aanbod is niet gigantisch qua goede race games.
  Maar goed nu komt er eens in de 2 weken een seasonal event uit oid voor GT dus het ging wel vervelen.
  Dus maar een xbox one aangeschaft en forza6, forza horizon 3 en project cars erbij.
  Ik was forza al gewend van de xbox360 en het is erg mooi op de xbox one.
  Nu is het wachten tot GT eindelijk komt maar die zal wel weer worden uitgesteld en uitgesteld en nog steeds het stofzuiger motorgeluid hebben.

   • @jastinissen: Ik ben er nog niet echt een fan van, de menu’s zien er niet uit en zijn overgecompliceerd en buggy. Het racen zelf is leuk maar het zal aan mijn rijstijl liggen dat iedere auto overstuur lijkt te hebben. Ik heb de goty editie gekocht voor $30 dus tja daar kun je natuurlijk ook geen buil aan vatten, je kunt het volgens mij al voor onder de 20 kopen maar dan mis je weer tracks en autos.
    Ik denk dat forza en gt erg vergelijkbaar zijn, forza horizon is een arcade game net als NFS, zelfs als je alle assists uit zet is het sturen/racen verre van realistisch.
    Project cars zou nog verder gaan dan gt/forza maar om eerlijk te zijn ben ik nog niet overtuigd. Het doet mij eigenlijk het meest denken aan TOCA2 wat ik vroeger op de pc speelde.

    • @B00G1E: Weet niet of je een controller of stuur gebruikt, maar sturen is grotendeels te tweaken in het instellingenscherm. Verder kan ik het alleen maar met je eens zijn!

 2. Ik heb alle Horizons liggen, en Forza 1,3,4 en 6. Het zijn gewoon zeer vermakelijke games. Al moet ik zeggen dat Horizon behalve de setting weinig verandert. Een paar gimmickjes hier en daar, maar dan heb je het wel gehad..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *