‘Mindere versie Face ID moet iPhone X tekort compenseren’

iPhone X
Een opmerkelijke move van Apple om haar eigen fout te herstellen.

Waar de iPhone 8 al een tijdje verkrijgbaar is in de winkels, moeten liefhebbers van de iPhone X wachten tot volgende maand. Zelfs dan is het nog onzeker of men meteen aan de slag kan gaan met haar toestel, aangezien de iPhone X productie op een enorm laag pitje staat.

Volgens Bloomberg is de situatie zelfs zo erg, dat het bedrijf inmiddels drastische maatregelen heeft genomen om de productieproblemen aan te pakken. Zoals eerder beschreven, is Face ID hier het meest verantwoordelijke voor. De speciale frontcamera beschikt over meerdere objecten, waarvan de rasterprojector misschien wel het meest geavanceerd is.

Dit onderdeel zorgt ervoor dat de iPhone X gezichten in 3D kan scannen. Het minuscule onderdeel is echter moeilijk te fabriceren, laat staan het ontwikkelen en plaatsen ervan. Omdat uiterste precisie is vereist bij het plaatsen van de projector, zou op een bepaald punt slechts 20 procent van alle geproduceerde rasterprojectoren geschikt zijn.

Aangezien dit de productie zodanig aantastte, lijkt Apple volgens betrouwbare insiders ervoor te hebben gekozen om haar maatstaven te versoepelen. In hoeverre wij als consument daar last van gaan krijgen, is nog niet bekend. Echte reclame voor de iPhone X is het daarentegen zeker niet.

Nog geen reacties

  1. American engineering: als je niet binnen de toleranties kunt produceren, rek je de toleranties op.

    En vervolgens verontwaardigd wijzen naar de (Aziatische) concurrentie (en claimen) als die het wel doet.

  2. Wat zei ik jullie ?
    Jomanda was ik toch ?

    Het gezeik begint nu al …. het hele Face ID is 1 groot drama en let straks maar op de user experience zodra de eersten hem hebben.
    Ze gaan er qua gemak gewoon op achteruit en besteden vreselijk veel geld puur en alleen voor dat scherm met die achterlijke hap erin.

    • @turbobrick: he jomanda … neem jij alle berichten die bloomberg klakkeloos als waar aan. Dit kan apple zich nooit permiteren … apple reageerd nooit op dit soort berichtgeving maar heeft nu zelfs stellig ontkent ( ook dat kunnen ze zich niet permiteren ). De X ligt onder een enorm vergrootglas en face id al helemaal. Dus neem nu maar aan dat dit weer 1 van de (valse) geruchten is.

      Dat je dit nu al gaat gebruiken om je gewenste gelijk te halen zeg. Nogmaals … we spreken elkaar over een maand of 2 … wanneer de mensheid gewend is zijn vinger niet meer te hoeven gebruiken.

      • @dgh74:

        +1

        We zullen moeten afwachten wat het gaat worden en hoe goed het gaat werken. Maar ik heb ook het idee dat er gemakkelijk weer wat nepnieuws op de markt gedumpt wordt. Alles om zo’n product op voorhand al in het discrediet te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *