Minderjarigen mogen niet meer Tinderen

Auteur: , Geen reacties
Tinder

Dat mocht tot nu toe blijkbaar dus wel.

Volgens hoofd communicatie Rosette Pambakian spelen er “meerdere factoren” mee en is het bedrijf er zeker van dat dit het enig juiste beleid is.

Zou je denken? Waarom snappen ze dat nu pas? Tot nu toe mocht je blijkbaar vanaf je 13e (!) gebruik maken van de casual-dating app. Dan kon je wel alleen gematcht worden met andere gebruikers tot 17 jaar. Of aan gebruikers die ouder zijn, maar een lagere leeftijd hebben doorgegeven aan Facebook, want om je paspoort wordt uiteraard niet gevraagd.

Dat is dan ook weer een nadeel van het nieuwe beleid: kids kunnen op Facebook instellen dat ze meerderjarig zijn om alsnog van de app gebruik te maken, en worden zo dus wél met volwassenen in contact gebracht.

Behalve het weren van kinderen gaat Tinder ook aanpassingen doorvoeren om tegemoet te komen aan transgenders. Gebruikers kunnen zich momenteel alleen als man of vrouw identificeren. Het is nog niet duidelijk hoe die verandering eruit gaat zien. Op Facebook kun je inmiddels uit 58 genders kiezen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).