Minecraft-held maakt Antarctica na op schaal van 1:1000

Auteur: , 1 Reactie
Minecraft-Antartica

De blokkerige wereld van Minecraft blijft ons verbazen, dit keer is heel Antarctica nagemaakt op en schaal van 1 op 1000. En jij kunt het continent zelf ontdekken door een bestandje te downloaden.

Martin O’Leary heeft het bevroren continent nagemaakt, en vervolgens online gezet zodat iedere eigenaar van Minecraft er gratis in kan rond lopen. Het immense bouwproject bevat meer dan drie miljard blokken, en is volgens O’Leary anders dan de meeste andere indrukwekkende Minecraft-kunstwerken. Antarctica is voor velen van ons immers onbekend terrein, dat we dankzij de populaire blokkengame toch kunnen ontdekken.

Scripts
Al die blokken heeft O’Leary (gelukkig) niet met de hand neergelegd. Hij schreef een script voor een speciaal map editing programma, en voerde daar vervolgens de geografische gegevens van het ijscontinent in. Elk datapunt werd vervolgens vertaald tot een blokje in de spelwereld.

Minecraft-Antartica

Voor zijn werk is O’Leary regelmatig in de weer met geografische cijfers en gegevens, dus was het een welkome afwisseling om deze rauwe data voor de verandering om te zetten in iets wat tastbaarder is. Met een schaal van 1:1000 is het bovendien ook mogelijk om alles te zien in een relatief korte tijd. Zo is er bijvoorbeeld een meer van lava aanwezig op de top van de berg Mount Erebus, dat in de Minecraftwereld bestaat uit één lava-blokje.

Locaties
Ook tof: als je de map besluit te downloaden begin je op de plaats waar veel onderzoekers en wetenschappers ook aankomen. Als je om je heen kijkt zul je dus onder andere een landingsbaan ontdekken. Op de website van O’Leary kun je het landschap niet alleen downloaden, maar ook lezen waar een aantal indrukwekkende locaties (zoals gletsjers) zich bevinden.

Antarctica-Minecraft1 reactie

tja, je moet toch iets met je leven doen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).