Minecraft komt met nieuwe versie voor Windows 10

Auteur: , Geen reacties
Minecraft komt met nieuwe versie voor Windows 10

Mojang heeft zojuist bekend gemaakt dat er een nieuwe versie van Minecraft uitkomt. En nee, het gaat hierbij niet om de HoloLens experience, maar een nieuwe editie die speciaal gemaakt is voor Windows 10.

De versie voor het nieuwe besturingssysteem van Microsoft zal zich naar verloop van tijd steeds verder ontwikkelen, net zoals de originele versie van het spel deed. 29 juli lanceert Mojang een beta-versie, tegelijk met de publieke versie van Windows 10. Volgens de game-ontwikkelaar zullen alle komende updates gratis zijn, net zoals dat het geval is bij alle andere versies van Minecraft.

Minecraft voor PC is inmiddels meer dan 20 miljoen keer verkocht. Al deze gebruikers kunnen straks gratis de nieuwe Windows 10-versie downloaden. Nieuwe gebruikers kunnen het spel tijdens de beta-periode voor 10 dollar aanschaffen. Mojang heeft nog niet bekend gemaakt hoe lang die periode zal duren. De Windows 10-versie zal net als de andere versies bestaan uit de twee belangrijkste speelstijlen: Creative en Survival. Ook wordt de multiplayer-modus ondersteund. Windows 10-gebruikers kunnen daarnaast selecteren hoe ze het spel willen spelen: met een controller, touch of met het gebruikelijke toetsenbord of muis.

Tot slot is het straks met een gratis update ook mogelijk om online met meerdere personen tegelijk te spelen. Deze update wordt vlak na de lancering van de game uitgerold.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).