Minecraft spelers bouwen werkende harde schijf

Minecraft spelers bouwen werkende harde schijf
In Minecraft kan je alles maken zolang je fantasie maar groot genoeg is. Maar een echt werkende harde schijf maken is iets ongekend.

De Minecraft speler Smellystring is het gelukt om een werkende harde schijf te maken. Dit is hem gelukt door gebruik te maken van Redstone. Met Redstone kunnen gevorderde spelers ‘elektrische’ circuits maken. Hiermee kan je dan weer allerlei machines aansturen. Net zoals in de echte wereld kan een redstone (elektrisch) signaal alleen door een blokje van steen, aarde of boom vloeien. Het is dus niet mogelijk om een signaal door een glazen blok te sturen.

Met dit gegeven is het de maker gelukt om een harde schijf te maken. Hiermee hebben ze namelijk een circuit gemaakt waarmee je een binaire code kan schrijven. Dat is de basis van elke computer. die bestaat namelijk uit een 0 en een 1 oftewel aan of uit.

In bovenstaande afbeelding is te zien hoe de harde schijf werkt. Met dit circuit kan je in Minecraft gegevens opslaan. Het blauwe glas stelt de 0 voor en het groene slijmblokje de 1. Op deze manier kan je gegevens opslaan in de harde schijf niet groter dan 1kb. De harde schijf is opgebouwd in een Minecraft kaart van 855kb. Mocht je dus die complete kaart willen opslaan op de harde schijf heb je 855 van bovenstaande circuits nodig.

Op deze manier is het straks misschien wel mogelijk om een computer in een computer te maken. De data kan je in ieder geval al opslaan op deze rudimentaire hard schijf.

3 reacties

  1. Maak er maar 875520 van deze circuits van. Al zou het me niks verbazen als een map kB is, maar daar mag je je nog in vergissen.

    Verder grappig dat mensen dit soort dingen doen in minecraft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *